Különféle játékmódok

Ötletek találhatóak itt, hogy az alap Nyomozó környezetre hány féle más játékot lehet kitalálni. Ezek bővítéséhez is kérjük szíves segítségeteket.

1. Helló, Turiszt!

A játékosok feladata, hogy minden helyszínt érintve városnézést tartsanak Budapesten, ez után pedig mielőbb beérjenek a Nyomozóirodába. Szimpla gyorsasági játék, aki előbb beér, az nyer. Spékelhető azzal, hogy a helyszín látogatása csak akkor érvényes, ha a játékos valamilyen idegen nyelven 2-3 mondatban bemutatja. Ha esetleg nem ismerné a várost, segítségére lehet a mellékelt szabálykönyv helyszínismertető fejezete, vagy bármely turistakalauz.

2. Csapatjáték
(Beküldte: Balu)

Ez a mód csak páros számú játékosok esetén játszható. 2-2 játékos alkot egy csoportot, akik, amikor találkoznak, szabadon cserélnek információkat. Az a célszerű, ha ezek a játékosok nem egymás után következnek a sorban, azaz a csoportok felváltva tevékenykednek. A játékosok továbbra is egyszer láthatnak egy-egy helyet.
Bármelyik csoport játékosa jelent az irodán helyesen, az a csapat nyer. Ha rosszat mond, de a csapatnak még van működő játékosa, a csapat nem esik ki.